Anime Fanok Társasága
Menü
 
Vendégkönyv

VendégkönyvVendégkönyv

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News!
 
A hónap animációja
 
Barbi alkotásai
 
Slayers- Team perfo
 
Adoptáltuk =)


Click Me!

Adopted from squiby

 

 


Click Me!

Adopted from squiby
 
Kikyo (Barbi) blogja(jelenleg szünetel)


 
Extrák
 
Köszönjük, gyertek máskor is! =)
 
Beszéljük +
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyi halandó járt már az oldalon
Indulás: 2007-05-03
 
Kérjetek és megadatik... ;-)
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
A hónap vicce(i)

 Sousuke, Kurz, és Mao cipelnek egy óriási ládát. Látszik rajtuk, hogy alig bírják.
Arra megy Kaname..
- Mi az fiúk? Mi van a ládában?
- Hadititok, Kaname! Nem mondhatjuk el.
- És nehéz ez a láda?
Kurz felmordul:
- Már hogyne volna nehéz, mikor tele van lőszerrel??!!

Mao őrmester bemegy egy kocsmába:
- Egy sört kérek!
- Alkoholmentes jó lesz?
- Játékpénz jó lesz?

 Kuwabara a sötét harcművészetek viadalán a padlóra kerül. Koto rászámol.
Egy nyanya kiugrik az első sorból:
- Ismerem a buszról! Nem fog felállni!

18+

   Inuyasha, Sesshoumaru, Kouga, Ginta, és Hatakku azon vitakoznak, hogy kinek nagyobb.
Mindenki előveszi, mikor betoppan Jakotsu:
- Milyen kellemes meglepetés! Végre egy svédasztal!


Miroku: Sango, lennél a gyermekeim anyja?
Sango: Persze!
Miroku: Tényleg?
Sango: Igen!
Mirokuék bemennek egy házikóba. 1 perc múlva hangos sikítás és a házból egy kis valami száll ki.
Miroku: SHIPPO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xellos szidja Filiát:
- Hülye qrv@!
- De miért vagyok hülye?

 
Szavazz a kedvencedre!
Szavazz!
Ki a kedvenced a Shugo Chara!-ból?

Hinamori Amu
Tsukiyomi Ikuto
Hotori Tadase
Yuiki Yaya
Souma Kukai
Sanjou Kairi
Fujisaki Nadeshiko(Nagihiko)
Mashiro Rima
Hoshina Utau
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazz!
Szavazz!
Ki a kedvenced a charák közül?

Ran
Miki
Su
Dia
Yoru
Eru
Iru
Kiseki
Nana
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
May receptjei... kínai vacsi


 

Egyes számú "mayrecept"


Hozzávalók:
-30 dkg rizs,
-1 evõkanál zsiradék,
-leves lé,
-2 tojássárgája,
-só,
-bors,
-petrezselyem,
-olaj

Elkészítés:
A rizst a zsiradékban megfuttjuk, leves levével feleresztjük és puhára pároljuk. A 2 db tojássárgájával, fûszerekkel és petrezselyemmel összekeverjük, majd gombócokat formálunk belõle és forró olajban sütjük meg.

 

Rizseshami May-módra


Hozzávalók (hat személyre):

  • 35 dkg hosszú szemû sült rizs,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg nyers sonka,
  • 3 evõkanál olaj,
  • Fél kávéskanál só,
  • 3-4 db újhagyma,
  • 2 db zsenge sárgarépa,
  • Néhány szál friss korianderzöld.

Ez az étel akár önálló fogásként is megállja a helyét, de köretként is kiváló.
Elkészítés: Verjük fel a tojásokat. Vágjuk össze a sonkát. Tisztítsuk meg, vágjuk karikára a hagymát és a sárgarépát. Hevítsünk olajat erõs tûzön, öntsük bele a tojásokat, és süssük 3-4 másodpercig, majd adjuk hozzá a rizst és a sót. Kevergessük.
Ha a rizsszemek különváltak, adjuk hozzá a sonkát, a hagymát és a sárgarépát. Kevergetve süssük 3 percig. Borítsuk tálalóedényre, díszítsük korianderlevelekkel, és máris fogyaszthatjuk.

 

Négyszínű Fu-yung tojás


 

Hozzávalók:

  • Egy csirkemell
  • Hat tojás
  • Hat evõkanál erõleves vagy csirkeleves
  • Egy kávéskanál só
  • Két evõkanál fehérbor vagy tiszta szesz (kevesebb)
  • Két evõkanál kukoricaliszt
  • Két evõkanál paradicsompüré
  • Bors
  • Két evõkanál szójaolaj

Olaj
Elõkészítés: a csirkehúst ledaráljuk. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétõl, külön-külön edényben a sárgáját és a fehérjét villával kissé fölverjük. A só, bor, leves, kukoricaliszt, bors felét a tojásfehérjébe keverjük, másik felét a sárgájába. A csirkehús felét-felét is belerakjuk.
Fõzés: olajozott serpenyõt megforrósítunk, belerakjuk a csirkehúsos fehérjét, kevergetjük, mintha rántottát készítenénk. Amikor már összeállt, a massza felét tányérra tesszük. A másik felében elkeverjük a paradicsompürét, fél percig még sütjük, a tányér vagy tál másik sarkára rakjuk átellenben az elõzõ adaggal. Másik serpenyõt használunk (vagy ezt gyorsan kimossuk), nehogy a paradicsompüré maradéka elszínezze: kiolajozzuk, ha meleg, beleöntjük a csirkehús-sárgája-bor-liszt keveréket. Amikor már majdnem megsült, felét kivesszük, a tálra rakjuk. A maradékba belekeverjük a szójamártást, még fél percig sütjük, majd ezt is kirakjuk.
Az eredmény: négyféle színû, fehér, rózsaszín, sárga és barna rántotta. Az egyik leglátványosabb kínai étel, a csuda gondolná, hogy nem más, mint tojás és csirkehús.

 

Profiknak:
Pekingi kacsa mandarinlepénnyel


 

Hozzávalók:

  • Egy kisebb, egy-másfél kilós kacsa, vagy ha nincs ennyire szükség, akkor kacsamell vagy kacsacomb,
  • Tíz zöldhagyma,
  • Öt-hat darab uborka
  • Két evõkanál méz,
  • Egy kávéskanál só,
  • Különféle mártások: szójamártás, Hoiszin-mártás, mazsolamártás stb.

  • Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk. Ha bontott madarat vásároltunk, arra vigyázzunk, hogy a nyakán a bõr sértetlen legyen. Az autentikus Pekingi kacsa elkészítésénél a legfontosabb mûvelet következik: nagyon éles késsel, a kacsa feje alatt, elöl bevágjuk a nyakat. Utána körülvágjuk a bõrt, majd a vágás mentén a kés hegyét bedugjuk a nyakbõr és a hús közé, félujjnyi mélyen. Határozott mozdulattal körbeforgatjuk a kést, így sikerült elválasztani a bõrt és a húst. A résbe bedugunk egy vékony gumicsövet vagy szalmaszálat, és akár hiszik, akár nem a kacsát felfújjuk, mint egy léggömböt. Annyi levegõt fújunk a bõr alá, amennyit csak tudunk. Végül erõs spárgával elkötjük a nyakat, ezután - ha nem bontott kacsát vettünk - már levághatjuk a fejet, nem lesz rá szükség, csakúgy, mint a lábra sem. A kacsát forrásban levõ vízbe mártogatjuk, jól kimossuk kívül-belül. Ezt követõen félliternyi forró vízbe keverjük a mézet (tetszés szerint egy-két deci cherryt is tehetünk bele), a kacsát alaposan meglocsoljuk ezzel az öntettel, legalább ötször. Mindez, természetesen, nem hókusz-pókusz. A Pekingi kacsa ízösszetételében a legfontosabb, hogy a bõr ropogós aranybarnára süljön. Ezért is választottuk el a hústól, amikor felfújtuk, és ezért locsoljuk cukros vagy mézes vízzel. Ha mindez megtörtént, a kacsát a nyakánál fogva egy éjszakára fölakasztjuk. Okos dolog tálat rakni alája, hogy a lecsöpögõ mézes vízcseppeket fölfogjuk. Másnap a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, az uborkát átlós csíkokra szeljük.
    Fõzés: a sütõt kétszáz Celsius fokon elõmelegítjük, a rácsot középre helyezzük, rárakjuk a kacsát, alája pedig tálat teszünk, amely fölfogja a lecsöpögõ zsírt. Egy órán át sütjük, közben saját zsírjával meglocsolgatjuk.
    A Pekingi kacsához még igen fontos tartozék a mandarinlepény. Ez inkább palacsintának nevezhetõ, bár korántsem olyan, mint amit mi ezen a néven ismerünk.
    Hozzávalói:
  • Harminc dekagramm kukoricaliszt,
  • Negyed liter víz,
  • Két evõkanál olaj
    Elõkészítés: a vizet fölforraljuk, a lisztet tálba rakjuk, és lassan hozzáöntjük a folyadékot. Elõbb fakanállal kevergetjük. Amikor összeállt, öt percig gyúrjuk, majd fél órán át pihenni hagyjuk. A tésztából negyvencentis rudat formálunk, ezt elfelezzük késsel. A két felet négyfelé vágjuk, s a nyolc rudacskát ismét elfelezzük. Összesen tizenhat darab, körülbelül két és fél centis tésztánk van. Ezekbõl kézzel vagy gyúrófával palacsintakarikákat formálunk. Nyolc palacsintának az egyik oldalát megkenjük az olajjal, s a másik nyolcat ráborítjuk az elõbbiek olajozott felére.
    Fõzés: egy zsírozatlan serpenyõt elõmelegítünk, belerakunk egy-egy ilyen összetapasztott lepényt. Amikor hólyagosodni kezd (körülbelül két perc múlva), a másik oldalán is megsütjük. Kivesszük, kesztyûs kézzel az összetapadt lepényeket szétválasztjuk, mindegyiket félbehajtjuk, vizes ruhával letakarjuk, nehogy túlságosan megszáradjanak. (Nem árt az sem, ha tálalás elõtt tíz percig gõzöljük õket, ettõl még puhábbak lesznek.)
    A tálalás és a Pekingi kacsa elfogyasztása külön szertartás. A szakács elõször meghámozza a madarat. A lenyúzott bõrt vékony csíkokra vágja. Utána a húst lebontja, szintén csíkokra vágja. Külön tálon rakja az asztalra a ropogósra sült bõrt, a húst, a lepényt, az uborkát, a hagymát és a mártásokat.
    A vendég maga készíti el az ételét. Kinyit egy félbehajtott palacsintát, rátesz kevéske kacsabõrt, húst, egy-két darab zöldhagymát, uborkát, majd az egészet meglocsolja a mártásokkal. Ezután a palacsintákat a hagyományos módon föltekeri, és a nem hagyományos módon a két végüket betûri, mintha papírba csomagolna. Az étel dugig lakat egy nagyevõ öttagú családot, és a kacsahúsból még jócskán marad is más étel elkészítéséhez.
 

 

 

 

 
Welcome to our site!
 
Bölcsességek
 
A hónap képe
 
Óra
 
Boldog névnapot!

 
Szavazz a kedvencedre!
Szavazz!
Ki a kedvenced a Diabolik Loversből?

Yui
Ayato
Kanato
Raito
Shu
Reiji
Subaru
Richter
Mukamik közül valaki
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Inuyasha
 
Mew Mew Power
 
Yu Yu Hakusho
 
Jigoku Shoujo
 
 
Slayers - a kis boszorkány
 
Kaleido Star
 
Death Note
 
Sailor Moon
 
Vampire Knight
 
Shugo Chara!
 
Kis országunk az animében ;-)
 
Hetalia
 
Diabolik Lovers
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!